Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Διεθνής ημέρα μουσείων - 18 Μαΐου

      

         Παρ' ότι είμαι αντίθετη με τους εορτασμούς διεθνών ημερών, αυτή είναι μια υπέροχη για την Ελλάδα ημέρα. Έχουμε τόσα μνημεία, τόσα ευρήματα από τη μακραίωνη ιστορία του ελληνισμού... Τη 18η Μαΐου τα Μουσεία της χώρας θα είναι ανοιχτά-μερικά με διευρυμένο ωράριο- με διοργάνωση προγραμμάτων, δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων. Η φετινή ημέρα έχει σύνθημα μια "πολιτιστική εξίσωση":
Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα)=Κοινωνική Αλλαγή
πρόγραμμα 2013
Τιμώμενο μουσείο για φέτος στην Ελλάδα θα είναι το (υπέροχο) Μουσείο των Δελφών. Βέβαια, δεν πρόκειται μόνο για Ημέρα, αλλά και για ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με εκδηλώσεις σε μερικές περιπτώσεις λίγο πιο αργά, όπως στην περίπτωση του Ιδρύματος Ευγενίδου : δείτε εδώ.
          Το Μουσείο της Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό από 8 το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, με ποικίλες εκδηλώσεις, έχει δε εκδόσει και ένα αναμνηστικό μετάλλιο με θέμα τον πετεινό και τους αλεκτρυόνων αγώνες (δείτε εδώ)
           To μουσείο Μπενάκη γιορτάζει παράλληλα με τη
"Διεθνή Ημέρα Μουσείων  2013. To Μουσείο αλλιώς"  και τα 35 χρόνια Πωλητήριο, με εκπτώσεις στις εκδόσεις του και 10 ζωντανά εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους (πληροφορίες εδώ).
          Το αναλυτικό πρόγραμμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου ΠΘΠΑ. Είναι ευκαιρία να επισκεφτείτε δωρεάν πολλά μουσεία και να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις: στο εξαιρετικό μουσείο Κυκλαδικής τέχνης, στο Πλανητάριο, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Λουτρό των Αέρηδων (Μουσείο Λαϊκής Τέχνης), το Μουσείο Ηρακλειδών, αλλά  και διάφορα μουσεία στη επαρχία.  

σημ. Θα επανέλθουμε με παρουσίαση των επισκέψεων σε μουσεία που θα κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: