Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Καλή αρχή!


            Πρώτη ανάρτηση σε ένα νέο ιστολόγιο, ένα από τα πολλά στο διαδίκτυο της αμετροέπειας, των πληροφοριών, της φλυαρίας... Οι λόγοι διάφοροι: μια προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο του διαδικτύου και να βγούμε από τα σχετικά στενά όρια της τάξης, να κοινοποιήσουμε κάποιες σκέψεις, δραστηριότητες των μαθητών μας, οι οποίοι θα είναι - ελπίζουμε- συνδημιουργοί. Για να είμαστε ειλικρινείς, θα τα γράφουμε και θα τα αναρτούμε για να τα διαβάζουμε πρώτα εμείς... 
          Ανάμεσα στα πολλά άλλα ιστολόγια κι εμείς. Αυτό θα είναι -κυριολεκτικά- ένα ηλεκτρονικό "ημερολόγιο καταστρώματος" κάθε σχολικής χρονιάς, όποτε έχουμε κάτι να πούμε, όταν έχουμε κέφι.  Βέβαια, ξεκινάμε από το τέλος σχεδόν της χρονιάς - οξύμωρο; Σημειολογικό. Κάθε τέλος μια αρχή. Θα κάνουμε μια αναδρομή σε ό,τι θεωρούμε άξιο λόγου να αναρτηθεί ή να θυμόμαστε.
           Αναφορικά με το όνομα του ιστολογίου: ημερολόγιο σχετικό με τα φιλολογικά μαθήματα του σχολείου μας, κυρίως όμως φιλομαθές, λόγιο, που αγαπά "τον λόγον" όχι ως φλυαρία, μα ως λογική σκέψη και διατύπωση (τώρα, για το κατά πόσον βρίσκεις το δίκιο σου, όταν και όπου δεν αναγνωρίζεται η λογική σε έναν παράλογο κόσμο, ας σιωπήσουμε καλύτερα). Για τον κοινό νου ας μη μιλήσουμε (είδος εν ανεπαρκεία).
           Το σχολείο μας βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Όσο για τα υπόλοιπα, θα τα πούμε προσεχώς.

1 σχόλιο:

E.T. είπε...

Ε, να εγκαινιάσω τα σχόλια... Καλή αρχή και καλές αναρτήσεις