Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΕΚΠΑ : Φοιτητές Νομικής κατατρόπωσαν Κέιμπριτζ και Οξφόρδη !



            Στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου μεταξύ ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, που διεξήχθη στην Οξφόρδη 8 και 9 Απριλίου τρέχοντoς, η Νομική Σχολή Αθηνών κατέκτησε το 1ο Βραβείο με ομάδα  αποτελούμενη από τους προπτυχιακούς φοιτητές Ιουλία-Αικατερίνη Βουλέλη, Μαρία-Θωμαΐδα Επέογλου, Αλέξανδρος Παπασωτηρίου και Μαρία-Θηρεσία Ρούσσου, επικρατώντας στους ημιτελικούς έναντι του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και στον τελικό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Συγχαρητήρια στα παιδιά και την καθηγήτριά τους, Αθηνά Δημοπούλου. 
           Τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν απαξιώνονται τόσο εύκολα, όσο θέλουν διάφοροι εντός Ελλάδος, οι οποίοι και θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εξυγίανσή τους και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους, που είναι απαραίτητα. Δυναμικό ικανό και άξιο υπάρχει, λίγες γενναίες και λογικές κινήσεις χρειάζονται (πού λογική, όμως;). Η ελληνική ομάδα κέρδισε και το 1ο βραβείο καλύτερου ρήτορα, αλλά και τις εντυπώσεις στη ευφράδεια, την ετοιμολογία, τα επιχειρήματα, τη γνώση λατινικής ορολογίας. 
           "Εύγε" και από μια παλιά απόφοιτη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ε, ναι, είμαστε περήφανοι για το Πανεπιστήμιό μας (και για το αδελφό ΕΜΠ) !
Δείτε για το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

(Διαβάστε για την είδηση εδώ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: