Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Σύγχρονη εποχή

       Συνέχεια στις αναρτήσεις που σχετίζονται με το μάθημα της ιστορίας της Γ' Γυμνασίου με την τελευταία ανάρτηση σχετικά με τα ιστορικά γεγονότα (ενότητες 51-60), με τίτλο :


      Μιλάμε για τη σύγχρονη ιστορία μέχρι τα χρόνια μας (χτες ή πριν δυο ώρες) ! Όλες σχεδόν οι στιγμές που ζούμε αποτελούν/θα αποτελέσουν αντικείμενο της επιστήμης της ιστορίας, της ιστοριογραφίας καλύτερα.
     Ξέρω ότι ενδεχομένως να μην ολοκληρώσετε την ύλη ή να γίνει επιλογή από τον διδάσκοντα. Ωστόσο, σας προτρέπω να διαβάσετε μετά το τέλος της χρονιάς (πολύ γρήγορα, σαν περιοδικό) όλες τις ενότητες για να έχετε μια γενική ιδέα... Έχω αποδελτιώσει τα σημαντικότερα - και όχι όλα, αλλά πολύ λίγα- γεγονότα στην άσκηση αυτή.
*
      Θα ακουλουθήσει μία σειρά σχετική με ενότητες που πραγματεύτηκαν την ιστορία από την πλευρά του πολιτισμού, των επιστημών και της τέχνης  τον 19ο αιώνα και τον 20ο, βασισμένη πάντα στην ύλη του σχολικού εγχειριδίου.
      Όλες οι αναρτήσεις και ασκήσεις ιστορίας βρίσκονται - επαναλαμβάνω- στην ετικέτα δεξιά ιστορία Γ'  και τη σελίδα πάνω-πάνω με το όνομα ιστορία Γ' γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: