Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Eλλάδα

        Με αφορμή την ύλη μας πέρυσι στη Γλώσσα της Β΄ Γυμνασίου στην ενότητα,  ήθελα να παρουσιάσω αυτή την ανάρτηση, όμως δεν πρόλαβα. Θα γίνει φέτος, τώρα  με αφορμή την πρώτη ενότητα της Γλώσσας της Γ΄ Γυμνασίου ...
        Η εικόνα της χώρας μας με σκοπό την προσέλκυση τουριστών - και συνακόλουθα το κέρδος - γίνεται μέσω της προβολής της από έναν δημόσιο φορέα, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Πολύ γνωστές - και πολυδάπανες- οι καμπάνιες/εκστρατείες του, κυρίως με φωτογραφίες και βίντεο, αμφιβόλου ποιότητας ενίοτε. Παλαιότερα τις αφίσες του οργανισμού είχαν επιμεληθεί εξαίρετοι καλλιτέχνες (ζωγράφοι κυρίως), όπως οι Μαλέας, Τέτσης, Βασιλείου, Μόραλης κ.α. Η αισθητική και το μήνυμά τους με έντονο χρώμα ελληνικό δεν ξέρω πόσο θα μπορούσαν με όρους σύγχρονου μάρκετινγκ να είναι αποτελεσματικά στις μέρες μας, αισθητικά όμως τις βρίσκω υπέροχες. Ρίξτε τους μια ματιά στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ  εδώ.
δεκαετία 1920-1929 : φωτογραφία του Παρθενώνα
από τη Νelly (σημαντική Ελληνίδα φωτογράφο)





δεκαετία 1930 : Λουτράκι γαλλιστί
αγγλιστί
δεκαετία 1940
δεκαετία 1950
δεκαετία 1960
δεκαετία 1970: φωτογραφίες πια μόνο...
   












        Σχεδίαζα και μια άσκηση δημιουργικής γραφής πέρυσι- μπορεί όποιος θέλει να την κάνει φέτος στο σπίτι σε μια στιγμή που δεν θα έχει πολύ διάβασμα (γκουχ...γκουχ...) και να μου τη στείλει (στα ΣΧΟΛΙΑ, να τη διορθώσουμε και να δημοσιευτεί) : διαλέγετε μία αφίσα και γράφετε μια μικρή ιστορία, ένα ευσύνοπτο διήγημα που να συνδέεται με αυτή (θα αποτελεί την εικονογράφηση της ιστορίας σας) !

Δεν υπάρχουν σχόλια: