Τρίτη 12 Μαΐου 2015

προς το τέλος...

Για τα αγαπημένα μου "τριτάκια" - ξέρετε εσείς...

Και να που ήρθε το τέλος των μαθημάτων και πλησίασε το τέλος και αυτής τη χρονιάς, του γυμνασίου, του κύκλου που άνοιξε μαζί σας και για μένα πριν από τρία χρόνια (είναι και οι απολυτήριες εξετάσεις που έρχονται, βέβαια...ωωωχ! ). Τότε ήσασταν τα καινούργια, τα μικρά - σήμερα τα μεγαλύτερα.
Θα ήθελα να είμαι εκεί να σας αποχαιρετήσω. Δε λυπάμαι, όμως. Έχασα μια χρονιά ακόμα μαζί σας (κυρίως ιστορία και κείμενα!). Όμως, έζησα δυο άλλες πολύ δημιουργικές. Τι να θυμηθώ: τα ποιήματα, τις εργασίες (τα ταινιάκια), τη γιορτή μας, την προθυμία και την επιμέλεια πολλών από εσάς (την αμέλεια άλλων...), την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του καθενός, τις ψιλοπαρατηρήσεις (χμ... αυτές δεν θέλω να τις θυμάμαι) ; Ένα μωσαϊκό πολύχρωμο προσώπων, χαρισμάτων, χαρακτήρων που το έζησα ολόκληρο τα δύο χρόνια.
 *
Η συνεργασία μας θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Αλλά δεν έχω παράπονο από σας (ίσως από τον εαυτό μου και το σύστημα)... Σας νιώθω σχεδόν δικά μου παιδιά και νομίζω ότι θα μου ήταν εξαιρετικά δυσβάστακτο να σας αποχαιρετήσω φέτος. Τη σκεφτόμουν αυτή τη μέρα με συγκίνηση από την πρώτη γυμνασίου ήδη... Το 62ο δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο χωρίς εσάς : μπορεί να έρθουν καλύτεροι μαθητές (και ήρθαν, για να λέμε την αλήθεια!) από σας, καλύτερα τμήματα, ίσως και λίγο καλύτερα παιδιά (αν και υπήρξατε λίγο-πολύ υποδειγματικοί, γκουχ...γκουχ... χμ...), αλλά για μένα πάντα θα λείπετε. Δεν περίμενα να μου κακοφανεί τόσο, μετά από τόσα χρόνια στις σχολικές αίθουσες. Πάντα υπάρχει η στεναχώρια και η συγκίνηση, όταν φεύγουν οι μαθητές, αλλά η περίπτωσή σας είναι λίγο διαφορετική. Ας είναι...
*
Από κοντά θα δυσκολευόμουν πολύ να σας πω "αντίο"... Από εδώ, όμως, θα ήθελα όλους μαζί και τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά (όποιον θέλει τουλάχιστον...χαχαχα) να σας αποχαιρετήσω από τώρα, πριν από τις εξετάσεις και τους βαθμούς. Να σας ευχηθώ να κρατήσετε ό,τι καλό πήρατε από το γυμνάσιο, να είστε πάντα μελετηρά, προσεκτικά και φιλοπερίεργα "παιδιά", ευγενικά, ειλικρινή, υπεύθυνα και θαρραλέα, να αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας, να υπερασπίζεστε τα όνειρά σας πατώντας όμως γερά στα πόδια σας και την πραγματικότητα. Να είστε χαρούμενα, δημιουργικά και πετυχημένα σε ό,τι επιλέξει ή καταφέρει ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του, για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας, την κοινωνία και τη χώρα μας.
Μεγαλώνετε... Η ζωή ανοίγεται μπροστά σας, όμως είστε πολύ μικρά ακόμη... Μη βιάζεστε, έχειτε να κάνετε πολλά βήματα, μικρά προς το παρόν , μεγαλύτερα αργότερα. 
 Συγκεντρωθείτε τώρα στους στόχους και τη μελέτη σας.
Καλή πρόοδο σε όλους σας, σε όλους τους τομείς.
*
Καλή συνέχεια, καλή δύναμη, καλή πορεία στη ζωή σας.  
Και καλή τύχη σε όλους.
Θερμές ευχές και χαιρετισμούς και στους γονείς σας (όσους γνώρισα, αλλά και όλους γενικά - να σας χαίρονται, όπως πραγματικά σας χάρηκα τα δύο χρόνια της συνεργασίας μας).

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Καλομηνιά, Μάιος !

Πολύ ζεστή μέρα, σχεδόν καλοκαιρινή, με μια φύση οργιαστική, με τα μπουμπούκια, 
τα άνθη, τους κελαϊδισμούς, τις μυρωδιές, το φως...